Welkom op mijn nieuwe site

Vrijheid!!!

 

 

Lieve allemaal,

Vrijheid! Vandaag deel ik graag mijn Juice Plus (JP) reis tot zover.

In november 2017 kwam ik in aanraking met JP. Ik reageerde op een advertentie over ‘werken vanuit huis’. Het triggerde me. Op dat moment werkte ik al 11 jaar voor hetzelfde bedrijf, waarvan vanaf begin 2015 in Zwolle (zelf woon ik ik in Noord Groningen). Dit betekent 4,5 uur reistijd per dag minimaal, van deur tot deur. Absoluut geen ideale situatie, al heb ik mijn werk wel altijd met veel plezier gedaan. Erg lange dagen, mijn kinderen weinig zien, veel opvang, veel regelwerk. En als ik ze dan ’s avonds haalde (meestal deed Ralph dat, want ik was niet voor 18.30 thuis) waren ze mega vermoeid en niet zo gezellig meer. Kon ze dan nog een half uurtje zien totdat het weer bedtijd was. Ik voelde al lange tijd dat het tijd was voor wat anders, maar ik luisterde niet voldoende naar mijn gevoel. Ik denderde altijd maar door en handelde vooral vanuit verstand. Daarnaast vond ik het eng om een knoop door te hakken. Heb in mijn opvoeding de waarden ‘zekerheid’ en ‘onafhankelijkheid’ sterk meegekregen. Dus ja… ga dan je vertrouwde vaste baan met goed inkomen maar eens opzeggenšŸ™ˆ Dat is heel erg moeilijk. En dat is me dus ook lange tijd niet gelukt.

Maar goed… ik kreeg nav de advertentie uitleg over de job. In eerste instantie dacht ik ‘niks voor mij’ ‘kan ik niet’ ‘wil me niet opdringen’ Ik gooide er nogal wat belemmerende overtuigingen in voor mezelf. Het stukje coachen en bezig zijn met een healthy lifestyle trok me wel direct aan! Coachen doe ik namelijk al jaren, en daar haal ik veel energie uit. Ik heb een aantal maanden nagedacht en op een gegeven moment letterlijk alle voors en tegens opgeschreven. De voors wonnen overduidelijk. In april 2018 ben ik gestart met mijn business, naast mijn andere baan van 28 uur.

Ben ondertussen zelf ook de producten gaan gebruiken, omdat ik het belangrijk vind te weten wat ik verkoop. En wilde mijn 5 kg die ik extra had na de zwangerschappen wel graag kwijt. Ben begonnen met de Booster, en gezonder gaan eten. Bewuster, minder snoepen, meer water, minder koffie, en veel afwisseling. Ook minder brood en pasta. Binnen no time was er 3 kg af! Nog een maand later was er 5 kg af. Vind het echt top om te zien wat een ander eetpatroon kan doen met je lichaam. Diƫten is echt zo niet nodig! Dus ja! Ik ben enthousiast over de producten en inmiddels gebruik ik dan ook alles. Niet omdat ik nog af wil vallen, maar omdat de producten veel goeds doen voor me (binnenkort meer daarover!)

Terug naar de business….De eerste maanden heb ik JP dus naast mijn baan in Zwolle gedaan. Was erg druk, maar gelukkig kon ik veel in de trein doen. Maar het het gevoel bleef dat ik een knoop moest doorhakken. Het reizen brak me op. Voelde me schuldig tegenover de kinderen. Zat niet zo lekker in mijn vel. Mijn man Ralph zocht tijd en ruimte (net voor zichzelf begonnen!) en die ruimte kon ik elke keer niet gevenĀ šŸ˜•Ā Grrrrr…. moeilijk en best frustrerend. In oktober 2018 uiteindelijk de knoop doorgehakt. In gesprek gegaan met mijn werkgever, met als resultaat dat ik stop per 1 januari 2019. WOW! Heb ik dit echt gedaan? JA. Maar wat ben ik trots dat ik deze keuze heb gemaakt. Maar ook…..weg zekerheid, weg goede inkomen. Maar ik ga voor wat nieuws, en het gaat me lukken. Want waar ergens een deur dicht gaat, gaan leuke, nieuwe deuren open.

Momenteel werk ik fulltime voor JP. YES! Heb ontzettend veel geleerd afgelopen maanden, zowel op persoonlijk vlak als qua gezondheid en voeding. Ben dankbaar voor mijn lieve klantenĀ  en voor het vertrouwen die zij geven. Het is heel dankbaar werk om mensen te mogen begeleiden naar een gezondere levensstijl. En ben superblij met alle lieve collegaā€™s die ik heb leren kennen. Maar wat het allerfijnst is, is dat ik lekker kan werken vanuit huis, wanneer MIJ het uitkomt. En vrijheid heb om dingen te doen op de manier zoals IK het wil. Meer tijd voor de kinderen, meer thuis zijn. Het is wennen, maar het is heerlijk. Volgend jaar gaat Finn naar school, en ik kijk ernaar uit hem lekker vaak zelf te kunnen brengen en halen. En mien hontie Joep, is ook blij. Elke ochtend maken we een lange wandeling.Ā  Binnenkort ga ik mij inschrijven bij de KVK. Heb er heel veel zin in

Vanaf heden schrijf ik af en toe een blog. Hoor graag wat jullie ervan vinden. Dus… tot snel!

Liefs, Tamara

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *