Tussendoortje

Gezonde chocoladetaart

Ingrediënten:


Eerste laag
  • 200 gram amandelen
  • 120 gram ontpitte medjool dadels
  • 40 gram kokosrasp
    Tweede laag
  • 200 gram cashewnoten
  • 150 gram ontpitte medjool dadels
  • 50 gram cacaopoeder
  • 240 ml water
  • 120 ml kokosolie
    Derde laag
  • 200 gram cashewnoten
  • 100 ml kokosolie
  • 50 ml honing
  •  120 ml water
  • merg van een vanillepeul (of halve theelepel vanille poeder)
    Extra topping
  • Pure chocolade, 50g (optioneel)

Bereidinsgswijze:

Doe alle ingrediënten van de 1e laag in de blender of keukenmachine. Maal het tot het goed fijn en kruimelig, maar plakkerig is. Verdeel dit notenmengsel over de bodem van de taartvorm en druk goed aan. Was je blender/keukenmachine en doe alle ingrediënten voor laag 2 in de blender/keukenmachine. Verdeel dit vervolgens over de 1e laag. Maak je blender/keukenmachine weer schoon en doe alle ingrediënten voor laag 3 erin en schenk deze vervolgens voorzichtig op laag 2. Optioneel: maak met een mes chocoladekrulletjes van je reepje pure chocola. Je kunt er zoveel op doen als je zelf wilt natuurlijk. Laat je gezonde chocoladetaart 4 uur opstijven in de koelkast en… GENIET ERVAN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *