Tussendoortje

Choco bananenbrood

 

Ingrediënten voor 1 bananenbrood:

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 150 gram amandelmeel
  • 3 dadels
  • 5 theelepels bakpoeder
  • 40 gram pure chocolade
  • 5 eetlepels cacaopoeder
  • 1 handje walnoten
  • 1 eetlepel honing

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de bananen, doe ze in een kom samen met de eieren, de meel en het cacaopoeder en mix dit – eventueel met een staafmixer – tot een glad beslag. Voeg hier het bakpoeder, een scheut honing en een snufje zout aan toe. Snijd de dadels en pure chocolade in kleine stukjes en meng dit door het (stevige) beslag. Schep hier ook wat gehalveerde walnoten doorheen.

Bekleed de cakevorm met wat bakpapier en giet het beslag in de vorm. Zet dit voor 50-60 minuten in de oven. Het chocolade bananenbrood is klaar wanneer een satéprikker er schoon uit komt. Is dat niet het geval, laat het baksel dan nog wat langer in de oven staan. Houd er wel rekening mee dat het brood gesmolten chocolade bevat, dus de satéprikker kan er bedrogen uit komen.

Als je het bananenbrood in plakken snijdt, kun je het prima invriezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *