Tussendoortje

Cashew koekjes

 

Ingrediënten voor ongeveer 12 koekjes:

  • 200 gram ongebrande cashewnoten
  • 6 el kokosolie
  • 6 el honing
  • 1 ei
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de cashewnoten in een keukenmachine en vermaal ze tot meel. Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Voeg de gesmolten kokosolie, de honing, het ei, de kaneel, het bakpoeder en een snufje zout toe aan de vermalen cashewnoten. Mix goed en schep dan 12 hoopjes beslag op de bakplaat. Druk het beslag plat met een natte lepel, zodat de koekjes nog een halve centimeter dik zijn. Druk een halve cashewnoot in de bovenkant van ieder koekje en bak ze vervolgens in 15 minuten bruin in de oven. Laat de koekjes afkoelen zodat ze lekker knapperig worden. Serveer direct of bewaar ze in een afgesloten verpakking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *