fbpx
Tussendoortje

Blueberry muffins

 

Ingrediënten blueberry muffins

Voor circa 9 stuks

  • 100 gram amandelmeel
  • 1,5 banaan
  • 40 gram (ontpitte) dadels
  • 2 (kleine) eieren
  • 65 ml plantaardige melk
  • 90 gram blauwe bessen (diepvries of vers)
  • 40 gram pure chocolade (zo puur mogelijk!)
  • 2 tl bakpoeder
  • 20 ml kokosolie (kleine eetlepel, gesmolten)
  • Snuf zout

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vul een ovenbestendige muffinvorm met de losse (papieren) muffinvormpjes.
  • Maal de banaan met de ontpitte dadels fijn met de staafmixer fijn.
  • Klop er nu (met de hand of met een mixer) 2 eieren door. Doe hetzelfde met de melk, het meel, het zout en het bakpoeder.
  • Laat de kokosolie zachtjes smelten op een laag vuur en meng ook dit met de garde door het beslag.
  • Brokkel de pure chocolade in kleine stukjes en roer dit samen met de blauwe bessen ook door het beslag.
  • Vul de muffinvormpjes tot net onder het randje met het beslag. Zorg dat de blauwe bessen en chocolade brokjes goed verdeeld zijn. Het heeft namelijk de neiging om naar beneden te zakken in het beslag.
  • Zet voor zo’n 30-35 minuten in de oven. Check na een half uur met satéprikkertje of de muffins gaar zijn; komt deze er ‘schoon’ uit, zijn je muffins ready. Anders mogen ze nog een paar minuutjes in de oven. Als ze te donker worden (zoals de van mij eigenlijk zijn), dek dan halverwege af met wat zilverfolie (niet te strak, maar los bovenop). Dit voorkomt dat ze te donker worden.
  • Zijn ze klaar? Even laten afkoelen op een rooster en smullen maar!

Je kunt de blueberry muffins in een afgesloten trommel een paar daagjes bewaren. Als je ze langer wilt bewaren, raad ik aan om ze in te vriezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *