Ontbijt

Fruitige havermout met kwark

 

Dit ontbijtgerecht maak je de avond van tevoren klaar, zodat de havermout een nacht in de koelkast kan weken.

Ingrediënten:

  • 40 gram havermout
  • 1 el lijnzaad
  • 250 gram magere kwark
  • 100 g mango (of ander fruit)
  • 1 tl kaneel
  • Optioneel: mespuntje pure stevia
  • Optioneel: 1 handje blauwe bessen (50 gram)
  • Optioneel: 1 el rauwe cacaonibs

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten in een kom (behalve de mango) en meng goed door elkaar. Optioneel: voeg een mespuntje pure stevia toe. Pak een hoog glas en bedek de bodem met 1/3e van de mango (of ander fruit). Giet de helft van het kwark-havermoutmengsel in het glas en bedek dit weer met 1/3e van de mango (of ander fruit). Vul het glas met het overgebleven kwark-havermoutmengsel en bedek met de rest van het fruit. Dek het glas af met huishoudfolie of een deksel en zet in de koelkast. Haal je ontbijt de volgende ochtend uit de koelkast en garneer eventueel met de blauwe bessen en rauwe cacaonibs. Enjoy!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *