Ontbijt

Appelcrumble

 

Ingrediënten 1 persoon:

  • 2 kleine zoete appeltjes
  • hoeveelheid kaneel naar smaak
  • 25 – 30 gram amandelmeel
  • 1½ theelepel ahornsiroop
  • 1 theelepel kokosolie (harde vorm)

Bereidingswijze:

Was de appel en snijd deze in kleine blokjes. Je kunt de schil er gewoon aanlaten. Doe de stukjes appel in een ovenbestendig schaaltje.Verwarm de oven ondertussen voor op 200°C. Strooi een hoeveelheid kaneel en 1 eetlepel amandelmeel over de appel en schep dit even goed om. Doe vervolgens de kokosolie samen met het ahornsiroop en de rest van het amandelmeel in een kommetje en wrijf de ingrediënten tussen koude vingers tot een crumble. Verdeel de crumble-laag over de appel en bak de appelcrumble in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *