Lunch

Zoete aardappel-geitenkaas salade

 

Zoete aardappel salade met geitenkaas

Voor 2 goedvullende salades:

  • 1 middelgrote zoete aardappel
  • 100 gr kikkererwten
  • 75 gr pittige rucola
  • 50 gr veldsla
  • 50 gr geitenkaas
  • circa 10 pecannoten
  • olie
  • 2 tl cayennepeper

Voor de dressing:

  • 4 el (basilicum) olijfolie
  • 1 el honing
  • 1/2 limoen
  • 3 el witte wijn azijn
  • peper

Nodig; bakplaat, bakpapier, grote schaal, kommetje

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Schil de zoete aardappel en snij in kleine blokjes.
  • Spoel de kikkererwten af onder de kraan.
  • Spreid de zoete aardappelblokjes met de kikkererwten uit op de bakplaat, besprenkel met wat olie en met de cayennepeper naar smaak, hussel even goed door.
  • Schuif de bakplaat nu de warme oven in en rooster de aardappel gaar in 15-20 minuten. De kikkererwten worden in deze tijd lekker krokant.
  • Meng alvast de rucola en veldsla in de grote schaal en maak de dressing klaar door de olijfolie, honing, het sap van 1/2 limoen, en de witte wijn azijn te mengen en wat peper toe te voegen.
  • Brokkel de geitenkaas en meng deze door de groene salade.
  • Haal de bakplaat uit de oven en laat de zoete aardappel en kikkererwten iets afkoelen.
  • Schep ze door de salade heen en maak de zoete aardappel salade met geitenkaas af met de dressing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *