Lunch

Lunch salade met garnalen

 

Ingrediƫnten:

  • 2 sneetjes speltbrood
  • 1 citroen
  • 200 g garnalen
  • 1 avocado
  • 1 flinke hand amandelen
  • 150 g gemengde sla

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Snijd het in brood in blokjes en doe het in een kom samen met wat olijfolie en een snuf peper en zout.
  • Meng dit goed door elkaar en verdeel het brood over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de croutons zo’n 20 minuten in de oven. Keer ze halverwege om, zodat alle kanten mooi bruin worden.
  • Pers het sap uit de citroen.
  • Doe de garnalen in een kommetje en breng ze op smaak met de helft van het citroensap en een snuf peper en zout.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de garnalen hierin zo’n 3 minuten.
  • Snijd ondertussen de avocado in partjes en hak de amandelen grof.
  • Maak een dressing van de rest van het citroensap, een scheut olijfolie en een snuf peper en zout.
  • Verdeel de salade over twee borden, leg hier de avocado, de garnalen, de amandelen en de croutons bovenop. Maak af me de citroendressing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *