Ingrediƫnten:
- 2 sneetjes speltbrood
- 1 citroen
- 200 g garnalen
- 1 avocado
- 1 flinke hand amandelen
- 150 g gemengde sla
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Snijd het in brood in blokjes en doe het in een kom samen met wat olijfolie en een snuf peper en zout.
- Meng dit goed door elkaar en verdeel het brood over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de croutons zo’n 20 minuten in de oven. Keer ze halverwege om, zodat alle kanten mooi bruin worden.
- Pers het sap uit de citroen.
- Doe de garnalen in een kommetje en breng ze op smaak met de helft van het citroensap en een snuf peper en zout.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de garnalen hierin zo’n 3 minuten.
- Snijd ondertussen de avocado in partjes en hak de amandelen grof.
- Maak een dressing van de rest van het citroensap, een scheut olijfolie en een snuf peper en zout.
- Verdeel de salade over twee borden, leg hier de avocado, de garnalen, de amandelen en de croutons bovenop. Maak af me de citroendressing!