Lunch

Bulgursalade met pompoen en kikkererwten

 

Ingrediënten:

  • 150 g bulgur
  • 460 g flespompoen
  • 1 rode ui
  • 150 g kikkererwten
  • 2 handjes peterselie
  • 60 g feta

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 190 graden en kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de pompoen en snijd ‘m in blokjes (schillen is niet nodig). Leg de pompoenblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met wat olijfolie, peper en zout en rooster ze 15 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd intussen de ui in ringen en laat de kikkererwten uitlekken. Leg ze vervolgens bij de pompoen op de bakplaat en besprenkel weer met wat olijfolie, peper en zout. Rooster de groenten voor nogmaals 15 minuten in oven. Snijd intussen de peterselie in kleine stukjes en verbrokkel de feta. Verdeel de bulgur over twee borden en schep daar de pompoen, kikkererwten, rode ui, feta en peterselie over. Breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *