fbpx
Kerst

Zalmbonbons

 

Ingrediƫnten

  • 150 gram gerookte zalm in dunne plakjes
  • 100 gr Hollandse garnalen
  • Verse dille
  • 1 eetl citroensap
  • 1 eelt mosterd-dille dressing
  • 75 ml creme fraiche
  • Peper en zout
  • Beetje olijfolie
  • Sla voor garnering
  • (Optioneel decoratiesaus citroen mayonaise)
Bereidingswijze:
  • Meng de creme fraiche, mosterd-dille dressing en citroensap door elkaar.
  • Houd een paar takjes van de dille apart voor garnering en hak de rest van de dille fijn en roer door het romige mengsel.
  • Schep de garnaaltjes door het mengsel en breng op smaak met peper en zout.
  • Pak een klein kopje en bekleed met huishoudfolie. Leg een plakje zalm hier op (de zalm moet een beetje over de randen hangen).
  • Doe een schepje van het garnalenmengsel in het midden van het bekleedde kopje en vouw de zalm die over de randen hangt er mooi over heen.
  • Haal de zalmbonbon met plasic folie uit het kopje en draai stevig dicht.
  • Laat de bonbons een uurtje opstijven in de koelkast.
  • Verdeel een beetje sla over 4 bordjes en besprenkel met een beetje olijfolie.
  • Leg de bonbon in het midden en spuit er een klein toefje decoratiesaus citroen mayonaise op (optioneel).
  • Maak het af met een klein takje dille.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *