Kerst

Romige paddestoelensoep

 

Ingrediƫnten voor 6 personen:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 450 gr gemengde paddenstoelen
  • 2 el mascarpone + extra
  • 1 ltr paddenstoelenbouillon
  • Paar takjes tijm
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  • Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Fruit dit aan in iets olijfolie.
  • Rits de blaadjes van een takje verse tijm en bak dit mee.
  • Boen de paddenstoelen schoon met een keukenpapiertje. Snijd ze in stukken.
  • Voeg de paddenstoelen bij de uien en bak ze kort mee.
  • Haal een deel van de paddenstoelen uit de pan voor de garnering.
  • Voeg een liter warme bouillon toe. Je kunt paddenstoelenbouillon gebruiken, maar kippen- of groentebouillon kan ook.
  • Voeg 2 flinke eetlepels mascarpone toe en roer de soep door elkaar.
  • Laat even koken.
  • Pureer de soep glad met een staafmixer.
  • Breng de soep extra op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de paddenstoelensoep over kleine kommetjes.
  • Garneer de soep met een theelepel mascarpone, de gebakken paddenstoelen en een takje verse tijm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *