fbpx
Kerst

Rode bieten carpacio

 

Ingrediënten:
  • 2 a 3 hele rode bieten
  • 75 gr rucola
  • 2 eetl pompoenpitten
  • 1 perzik of 2 halve uit blik, in stukjes
  • 75 gr geitenkaas
  • 2 eetl olijfolie
  • 1 eetl balsamico azijn
  • 1/2 eetl citroensap
  • Peper en zout
  • ½ theel tijm
Bereidingswijze:
  • Boen de bieten goed schoon en kook ze ongeveer 25 min in een ruime hoeveelheid water.
  • Lekker is om in het water een halve theelepel tijm toe te voegen.
  • Giet ze af en verwijder het buitenste velletje, vaak kun je dit er makkelijk afpellen.
  • Laat de rode bieten iets afkoelen en klop ondertussen de olijfolie, citroensap met de balsamico en een beetje peper en zout los.
  • Snijd de bieten in zo dun mogelijke plakjes. Je kunt ook een mandoline of kaasschaaf gebruiken hiervoor.
  • Verdeel de lauwe plakjes over 4 bordjes en verdeel wat rucola er over.
  • Verdeel daarna ook de perzik, geitenkaas en pompoenpitten over de bordjes.
  • Besprenkel met de dressing.
Je kunt ook hele voorgekookte bieten gebruiken hiervoor. Deze hoef je alleen even op te warmen volgens de verpakking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *