fbpx
Diner

Mexicaanse gepofte aardappel

 

Ingrediënten:

  • 2 grote zoete aardappels
  • 1 rode ui
  • 1 avocado
  • 200 g rundergehakt
  • 1 rode paprika
  • 3 el mais

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Was de zoete aardappels en verpak ze in aluminiumfolie.
  • Leg ze op een bakplaat en prik wat gaatjes in de aardappels.
  • Bak ze zo’n 50-60 minuten in de oven. De aardappels zijn gaar wanneer je er gemakkelijk in kunt prikken.
  • Schil en snipper ondertussen de rode ui, schil de avocado en verwijder de pit. Doe de helft van de rode ui en het vruchtvlees van de avocado in een kom en prak goed door elkaar. Maak af met wat peper en zout.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit hierin de rest van de rode ui.
  • Voeg ook het gehakt toe en bak het rul.
  • Snijd tot slot de paprika fijn en voeg deze samen met de maïs toe aan het gehakt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal de aardappels uit de oven, snijd ze open en vul met met het gehaktmengsel. Maak af met een grote lepel guacamole.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *