fbpx
Diner

Macaroni met kip en pesto

 

Ingredi├źnten 4 personen:

  • macaroni 400 g
  • kipfilet 500 g
  • pesto (kant-en-klaar)100 g
  • 1 sjalot┬á
  • basilicum (enkele blaadjes)
  • parmezaan (schilfers)50 g
  • pijnboompitten 50 g
  • zongedroogde tomaten 16
  • boter
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  • Kook de macaroni gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water.
  • Laat uitlekken en meng met de pesto.
  • Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Pel en snipper de sjalot en snij de helft van de zongedroogde tomaten fijn. Snij de kip in hapklare stukken.
  • Fruit de sjalot in een beetje boter en bak er daarna de kipblokjes krokant in.
  • Voeg de kip, sjalot en de tomaatjes toe aan de macaroni. Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat nog even afkoelen en serveer met de rest van de zongedroogde tomaatjes, de parmezaan schilfers en pijnboompitten.
  • Werk af met enkele blaadjes basilicum

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *