fbpx
Diner

Courgette pasta met halloumi

 

Ingrediënten voor 2 personen

  •  2 grote courgettes (of 400 gr kant en klare courgetti)
  • 250 gr tomaatjes geel en rood
  • 200 gr halloumi (grill kaas)
  • 2 eetlepels pistachenoten

Voor de kalette pesto

  • 75 gr kalettes (kruising tussen spruitjes en boerenkool)
  • 50 gr pistachenoten (ongezouten)
  • 1 bosje verse basilicum
  • 50 ml olie (of meer)
  • Snuf peper en zout
  • 50 gr parmezaanse kaas

Kant en klare pesto kan ook… maar dit is lekkerder, en gezonder.

Bereidingswijze

  • Begin eerst met het maken van de pesto: Doe alle ingrediënten behalve de olie in een keukenmachine en maal fijn.
  • Voeg beetje bij beetje de olie toe tot er een smeuïg geheel ontstaat.
  • Haal de courgettes door de spirelli als je geen kant en klare courgetti gebruikt.
  • Halveer de cherrytomaatjes.
  • Snijd de halloumi in dunne plakken.
  • Verhit de grillpan en bestrijk lichtjes met een beetje olie. Bak de halloumi kaas een paar minuten aan beide zijdes tot er mooie strepen te zien zijn.
  • Verhit ondertussen een andere grote (wok)pan en bak hier de courgetti een paar minuten aan tot deze iets is geslonken.
  • Voeg de kalette-pesto toe aan de courgetti en schep er samen met de cherrytomaatjes doorheen.
  • Serveer de courgette spaghetti met pesto op een bord met een paar plakjes halloumi, wat extra pistcahenootjes en verse basilicum.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *