fbpx
Diner

Courgette canneloni

 

Ingrediƫnten:

  • 2 courgettes
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g kipgehakt
  • 150 g cottage cheese
  • 500 ml passata (gezeefde tomaten)

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de courgette in dunne plakken en besprenkel beide kanten met olijfolie, peper en zout.
  • Verhit een grillpan en bak de plakken aan beide kanten gaar.
  • Snijd ondertussen de sjalot en de knoflook fijn.
  • Bak de sjalot, de knoflook en het kipgehakt zo’n 5 minuten in een koekenpan totdat het kipgehakt gaar is.
  • Zet het vuur uit en roer vervolgens 100 gram van de cottage cheese door het kipgehakt heen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de helft van de passata over de bodem van een ovenschaal.
  • Schep een lepel van het gehaktmengsel in het midden van een plakje courgette, rol dit op en leg in de ovenschaal. Herhaal dit met de rest van de gegrilde courgette.
  • Giet de rest van de passata over de courgette rolletjes, verdeel de rest van de cottage cheese erover en zet de ovenschaal zo’n 15 minuten in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *