fbpx
Blog

Tips voor een healthy lifestyle!

 

Hoi lieve allemaal,

Vandaag een blog waarin ik algemene tips geef over een healthy lifestyle. Wil jij gezonder leven, gezonder eten en/of wat kg’s kwijt? Lees dan vooral even verder,

Ik start met de, in mijn ogen, belangrijkste tip:

 1. Heb vertrouwen en geloof in jezelf! Waar jij zelf in gelooft, gebeurd. Je mindset is ontzettend belangrijk. Als jij denkt ‘ik weet niet of ik het kan’, lukt het je wsl ook niet. Als jij denkt ‘  ik kan dit, het gaat me lukken’, gaat het je wsl lukken en ga je je doel halen. Dus geloof in jezelf. Jij KAN gezonder leven. Jij KAN afvallen. Geef me 1 goede reden waarom het niet zou lukken? Afvallen en gezonder leven is vooral een psychisch proces.  Sta elke ochtend positief op en vertel jezelf dat je het kan. Dat je het gaat doen. Dat het je lukt. En absoluut, dit gaat jou helpen!
 2. Begin vandaag, en stel niet uit
 3. Stel een doel voor jezelf, iets om naartoe te werken. Schrijf het op of visualiseer het. Helpt je in je motivatie
 4. Maak een voor foto! Soms is het confronterend, maar als je je doel gehaald hebt, kun je ook een mooie na foto maken. Hoe tof is het om het verschil te zien. Later ben je jezelf er dankbaar voor. Dus doe het.
 5. Drink veel water. Als gewoon water drinken niet lukt, drink dan veel thee of water met een smaakje
 6. Plan! Plan je maaltijden van tevoren.
 7. Compenseer ‘over eten’ niet met ‘niet eten’
 8. Hou een eetdagboek bij
 9. Bekijk je eetdagboek regelmatig. Goede week gehad? Herhaal deze later nog eens!
 10. Weeg jezelf maximaal 1x per week
 11. Als je niet afvalt in kg’s, meet dan je cm’s eens. Het komt vaak voor dat je niet (direct)afvalt in kg’s), maar wel in cm’s
 12. Haal geen dingen in huis waarvan je weet dat je er niet vanaf kunt blijven. Partner die het wel wil eten? Laat hem/haar het zelf kopen en niet bij jou in de buurt opeten. Beetje support is wel belangrijk.
 13. Herinner jezelf eraan naar wat je al bereikt hebt. En kijk niet naar wat nog NIET bereikt hebt. Mindset!
 14. Beweeg! Minimaal 30 minuten per dag. Keep it simple. Wandelen of fietsen is ook al bewegen. Heb je een hond? Maak een extra rondje.
 15. Als je sport, doe iets wat je leuk vindt en ga met een vriendin/vriend/kennis. Samen gaan werkt vaak motiverend
 16. Laat een slechte dag geen slechte week worden
 17. Groenten zijn je vriend
 18. Eet tussendoortjes! Liefst 3 per dag. Door om de paar uur wat te eten blijft je stofwisseling goed op gang, en dit helpt bij het afvallen. Je kunt namelijk ook te weinig eten. Tussendoortjes zijn echt belangrijk
 19. Kook vaker voor 2 dagen!
 20. Kook grote porties en vries het in
 21. Bak in het weekend (of wanneer je vrij bent) wat dingen, bijv tussendoortjes, en vries het in
 22. Kies vaker volkoren of speltproducten
 23. Matig met brood. 1 a 2x per week, en maximaal 2 plakken. Liefst volkoren of speltbrood
 24. Koop diepvriesfruit. Super handig voor smoothies

En de laatste voor vandaag:

25. Overweeg een programma bij mij. Ik bied all-in programma’s. Inclusief online coaching, instructies, heel veel recepten en toffe E books. Hierdoor heb je altijd een stok achter de deur. En… je staat er niet alleen voor. Programma’s zijn erg goed vol te houden omdat je 6 eetmomenten per dag hebt. Daarnaast werk ik met producten die super zijn voor je gezondheid. Ook als je niet af wilt vallen. En ja, je zult moeten investeren, maar je investeert in je eigen gezondheid. En dat is toch het belangrijkste wat er is? Als je de voordelen ervaart en je bereikt je doel, zul je jezelf dankbaar zijn. Voor mensen uit Groningen en omgeving bied ik ook persoonlijke coaching. Meer weten? Neem vooral een kijkje verder op mijn site.

Succes toppers! Jullie kunnen het. Heb je vragen? Leuk! Stel ze hieronder of via mijn FB.

Liefs, Tamara

2 Comments

 • Alie

  Dag Tamara,

  Jij bent een voorbeeld voor vele vrouwen en ook mannen, ook al werk jij er keihard voor. Ik zie dat het goed gaat met je bedrijfje. Wij hebben er ook plezier van. Ik wil je zeggen ga zo door. Ik lees met veel plezier je berichten op facebook en nu op deze site. Het ziet er fantastisch uit. Vriendelijke groeten, Alie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *