Avondsnack

Zoete Aardappel Nacho’s met Guacamole en Feta

 

Ingrediënten voor 2 personen:

Voor de nacho-frietjes:

  • 400 gram zoete aardappels
  • 1 eetlepel cayennepeper
  • 1 eetlepel kokosolieVoor de topping:
  • 1 avocado
  • een halve citroen
  •  een snufje chilipoeder
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 50 gram feta-kaas
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 takje platte peterselie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappels en snij ze in reepjes van 1 à 2 cm. (Voilà, zoete aardappel nacho-frietjes!) Kruid de zoete aardappel-nacho’s met cayennepeper en besprenkel ze met een eetlepel gesmolten kokosolie. Schud/roer de zoete aardappel-nacho’s goed door elkaar. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de zoete aardappel-nacho’s over de bakplaat. Bak de ze 30 minuten in het midden van de oven en schep ze halverwege om. Laat de zoete aardappel-nacho’s even afkoelen terwijl je met de topping aan de slag gaat! Halveer de avocado en verwijder het vruchtvlees. Prak de avocado fijn en roer het sap van een halve citroen en de chilipoeder door de geprakte avocado. Zet je guacamole even apart. Snij de tomaten en de rode ui in kleine blokjes en verkruimel de feta-kaas. Verdeel de zoete aardappel-nacho’s over een schaal, beleg ze met de guacamole, zure room, tomaat, rode ui, feta en peterselie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *