Avondsnack

Courgette mini pizza

 

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 knoflookteen
  • 2 bolletjes mozzarella light
  • italiaanse kruidenmix of gedroogde oregano of verse basilicum
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden en leg bakpapier in de ovenschaal of op de bakplaat. Was de courgette en snij deze in plakken van 1 cm dik. Besmeer de boven- en onderkant van de courgette plakjes heel dun met olie met behulp van een keukenkwast. Verspreid de plakjes courgette over de ovenplaat. Doe de tomatenpuree in een kommetje. Snijd de knoflook  klein en voeg deze toe aan de tomatenpuree. Roer dit door elkaar met de gedroogde oregano. Besmeer de plakjes courgette met dit mengsel. Snijd dunne plakjes van de mozzarella en  leg deze op de met tomatenpuree besmeerde courgettes.

Doe de bakplaat met de pizzaatjes 15 minuten in de oven. Laat de pizzaatjes een beetje afkoelen. Beleg met de topping van je favoriete pizza zoals zoals verse basilicum, tomaat, paprika, kappertjes enz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *